Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomThuisnetwerkStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Thuisnetwerk

Mobiel internet
UTP, straight en cross ...
IP adres, pingen ...
Thuisnetwerk, een overzicht
Oude (W)Lan gebruiken
Windows Vista
Draadloos thuisnetwerk
Woordenlijst ...
Een thuisnetwerk bouwen ...
Mediastreaming ...
Meerdere gebruikers
Windows XP
Directe kabelverbinding
ADSL op Windows/Freesco
Windows 9x, 2000
Windows 7, 8 en 10
Software voor bescherming
Freesco installeren
Veilig werken
Hoe het begon
Eigen thuisnetwerk

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 34.229.63.28
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 23 nov 2023 t/m 29 nov 2023

Mobiel internet

Toon de berichten 1 t/m 2 (totaal=2)

Mobiel internet, 2017-11-202017-11-20
Mobiel internet
Internet op de mobiele telefoon is de gewoonste zaak van de wereld. Internetten met een dongle is ook erg populair, maar ook dat is mobiel internet. Mobiel internet gaat veelal gepaard met kreten als 3G, 4G, UMTS, WCDMA, HSDPA, EDGE en/of GPRS. Bijgaande foto laat twee dongles zien en een SIM. Mobiel internet is niet hetzelfde als Wi-Fi. Wi-Fi heeft een kleiner bereik en wordt vaak gebruikt in restaurants en/of winkels om bezoekers van dienst te zijn. Internet met Wi-Fi gaat in dit geval via een zogenaamde hotspot. Mobiel internet gaat via het GSM netwerk dan wel met speciale zendmasten. Ik ben in 2013 mobiel internet gaan gebruiken omdat dit mogelijk was als onderdeel van mijn Ziggo (voormalig UPC en binnenkort Vodafone) mobiel data abonnement. Ik vond dit een interessante uitbreiding. De stick (een Nucom WU200) bevat zelf de Windows software, die zich makkelijk laat installeren en gebruiken op een Windows computer.
Door een artikel in de Software Bus (een uitgaven van de hcc!CompUsers gg) wilde ik nog wat meer gaan experimenteren. Een dongle werkt op slechts 1 computer. Soms is het makkelijk dat er op meer dan 1 computer internet mogelijk is en/of ook mijn mobiele telefoon of een tablet zonder 3G toegang krijgt tot internet. De oplossing is dan om een dongle rechtstreeks in een modem/router te plaatsen. Een geschikte router is bijvoorbeeld de Fritz!Box 7360 of 7390. Echter de Nucom WU200 wordt niet herkend. De meeste Huawei modems blijken wel bruikbaar zijn, dus heb ik er eentje van AH Mobiel geprobeerd. Het was wel even zoeken naar de juiste instellingen want lege velden bleek mijn Fritz!Box niet te accepteren. En zowel UPC als AH mobiel gaven geen informatie over eventuele lege velden, dus mogelijk nog wat werk voor Fritz!Box om lege velden toe te staan voor bijvoorbeeld de gebruikersnaam en wachtwoord. Met AH mobiel, die gebruikt maakt van een Huawei modem, lukte het mij nu wel om een internet verbinding te maken.

Datum=2017-11-20

Windows 10, 2017-11-202017-11-20
Windows 10
Onlangs ontdekte ik dat mobiel internet niet meer leek te werken onder Windows 10. Na enig zoekwerk bleek de meegeleverde gebruikers software van de USB stick verouderd. De oude software is nog wel nodig voor de drivers van de USB stick zelf en de invoer van de pincode. In Windows 10 moet nu een inbelverbinding worden gebruikt. Indien deze nog niet is aangemaakt, moet deze alsnog worden aangemaakt. Dit gaat vrij eenvoudig via het maken van een nieuwe inbelverbinding door de juiste APN in te vullen.
Iets minder eenvoudig gaat mogelijk het inbellen zelf want Windows 10 vraagt niet om de pincode. Dat moet, in dit geval, nog via de oude software. Er wordt mogelijk nog om aanvullende informatie gevraagd, maar als het goed is, is die informatie niet nodig. Dus doorgaan met Verbinding maken.

Datum=2017-11-20

Terug naar het Begin of terug naar het gekozen
onderwerp: Mobiel internet?


WelkomThuisnetwerkStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 2017-11-20