// leeg test1 bestand echo "teller1"; Hoe het begon (thuisnetwerk)
IkMijn pagina voor
prettig werken op de PC
www.pcpret.nl
Homepage Stuur bericht Gastenboek Website Blog Eindhoven
Thuisnetwerk aanleggen:
Thuisnetwerk, overzicht
Andere interessante onderwerpen:
Weetjes, Audio, Wandelen, Hobbies, Software, Fotobewerking

Hoe het begon (thuisnetwerk)

In het begin was het nieuwsgierigheid. Ik deed vrijwilligerswerk op een lagere school in de buurt voor onderhoud aan hun PC's en netwerk (zo vanaf begin 1999). Ik deed dit samen met mensen die er veel meer verstand van hadden.
Het bouwen van een netwerk leek neer te komen op het leggen van kabels en het plaatsen van een hub. Het zag er allemaal niet zo moeilijk uit. Aangezien ik meerdere PC's gebruik, leek het mij wel handig om een DOS cq. Windows netwerk te hebben waarmee ik makkelijk bestanden kon uitwisselen tussen mijn verschillende computers. Via DOS werkt het allemaal niet zo goed. Ik ben gestopt na het maken van de speciale boot disk. Ik heb een aantal versies liggen, maar het aanpassen van een schijf voor een configuratie die niet standaard wordt ondersteund door Windows, bleek te tijdrovend.

Het volgende wil ik nog wel kwijt: werken met netwerken is niet echt makkelijk. Zeker als "het" niet werkt, wordt het een lastige klus om "het" te achterhalen. Na het Windows XP tijdperk is Windows en netwerken wel een stuk makkelijker geworden, dat wel. Kijk ook eens op Een thuisnetwerk bouwen ... Hier is bruikbare informatie te vinden voor de eerste stappen in de wereld die thuisnetwerk heet.

Hieronder een weergave van mijn eerste stappen.

Zo nu en dan kom ik een handige link tegen, toevallig op door zoeken op internet (op Google, Bing, ...). Om die vooral niet te vergeten, plaats ik die ook op mijn homepage (of op een subpagina).

Terug naar de netwerk pagina, of terug naar de homepage.


E-mail? Ga naar de netwerk pagina of mijn homepage.../11 juni 2020