Language: NL or EN
Mode: PC, Tablet, Mobile or TV
pcpret.nl: hiking, photography, audio and computer!
WelcomeAudioSend messageGuestbookWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Audio overzichts pagina

Platenspelers
De pickup versterker Floria à la maison
Zelfbouw PC luidsprekerset
Wintech luidsprekerset
Soundworks 2.1
Philips MMS203
Mission 710 reparatie
Labtec LCS-2408 subwoofer
HK695 luidsprekerset
Philips DSS350, DSS370
Afstandsbediening
Bandrecorders
Alles over surround
Audio op de PC
Audiorestauratie
MP3 muziek
Audio in mijn huiskamer
Van LP naar CD
Audio in de huiskamer
Audio overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 34.229.63.28
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Country information of visitors, 23 nov 2023 till 29 nov 2023
Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver

Audio in mijn huiskamer

In mijn huiskamer staat een Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver (versterker met FM radio). De muziek wordt weergegeven met Klipsch luidsprekerboxen sf1, sc1 en ss1. Ik heb gekozen voor 2 vrij grote front L + R luidsprekers (ideaal voor stereo weergave) en een center en 2 rear L + R luidsprekers. Het resultaat is met deze luidsprekerboxen in ieder geval verrassend goed! Standaard worden de lage tonen weergegeven door de front luidsprekers. Tot maart 2009 gebruikte ik daarbij een alternatieve "subwoofer" in de vorm van twee oude Kef Calinda luidsprekerboxen en een extra eindversterker voor extra lage tonen. Vanaf maart 2010 geeft een echte subwoofer, JBL Sub140/230, de lage tonen weer in de huiskamer. Het totaalbeeld van de weergegeven muziek en stemmen in het geluid klinkt hierdoor nog explosiever.
Het interessante van de Harman Kardon AVR4500 versterker is dat deze veel audio ingangen (analoog via cinch, digitaal via coax en spdif) 4 video ingangen (S-Video/composiet), helaas nog geen hdmi.

Nakamichi 482 cassetterecorder Onkyo TA2700 cassetterecorder Voor mijn oude cassettebanden heb ik in september 2008 mijn Nakamichi 482 vervangen door een Onkyo TA2700 uit 1991. Deze Onkyo zag ik toevallig staan in de Kringloopwinkel. De Onkyo TA2700 is een 3-kops cassetterecorder met Dolby C en HX-Pro. Dat lijkt heel normaal, echter mijn Nakamichi is van 1979 deze was toen toch al bijna 30 jaar oud. Deze Nakamichi had dus nog geen Dolby C en geen HX-Pro. Vervanging van de Nakamichi 482 was hard nodig omdat deze een nogal vervelend defect had: één van de motoren werkte niet meer zonder handmatige hulp. Deze Nakamichi heeft mij sowieso veel problemen gegeven. Was in het begin een ruisje bij het weergeven, daarna de lampjes die nogal snel kapot gingen, daarna een bepaalde kwaliteitsband die het apparaat niet lustte was het tot slot die motor die niet meer wilde starten. Deze Nakamichi 482 is dus heel vaak op visite bij Transtec in Rotterdam geweest. Voor die prijs (toen bijna f1500,-) toch wel een miskoop te noemen, voor de rest een heel mooie en zeer goede cassetterecorder.
Ik dacht eerst dat mijn broer hetzelfde Onkyo model had gehad, maar dat was niet zo. Hij had een ouder en nog veel uitgebreider Onkyo model, de TA2090. In oktober 2009 bleek mijn Onkyo TA2700 helaas defect, er liep een cassetteband vast. Met veel moeite heb ik die cassetteband kunnen verwijderen, maar het kostte mij wel de cassette. Dit doordat het open/sluitmechanisme van de cassettehouder blokkeerde en niet kon worden verwijderd.
Uiteindelijk bleek een snaar kapot, deze snaar was grotendeels verkleefd en verteerd. Dus de cassetterecorder was gewoon voorzien van een kwalitatief hele slechte snaar die hooguit maar een paar jaar mee zou gaan. Dit had ik niet verwacht van zo'n kwaliteits merk, met zo'n afgang kan ik het merk Onkyo niemand meer aanraden. Wie bezuinigt nou op zo'n belangrijk onderdeel, mogelijk dat deze slechts 1 euro goedkoper zou zijn geweest dan een goede snaar ... Waar gaan dit merk de volgende keer op bezuinigen? En just deze snaar is essentieel voor een cassetterecorder/ Deze snaar is nodig om de cassetteband op de juiste snelheid te laten lopen via kaapstander assen. Verder is de snaar ook nodig voor het spoelen van de cassetteband. In november 2009 heb ik de Onkyo cassetterecorder vervangen door een Teac R-505 cassetterecorder. Een cassetterecorder die vooral geschikt is voor het afspelen van cassettebandjes in twee richtingen via de handige auto-reverse functie.
Sinds begin 2017 mag ik mij eigenaar noemen van de Onkyo TA2090, hopelijk blijft deze nog lang goed functioneren. Deze lijkt dus wel een uitstekende snaar te bevatten want het afspelen van cassettebanden gaat nog heel goed. Alleen het vooruit spoelen, dat gaat zeker de helft langzamer dan terug spoelen.

Pioneer VE-D70 Video Hi8 videorecorder Eén van mijn meest favoriete apparaten was mijn Pioneer VE-D70, dat is een Video Hi8 videorecorder uit 1986. Met name het TV stereo geluid vond ik fantastisch. Tja, ik maakte toen (2009) dus nog gebruik van een 20 jaar oude Philips TV met mono geluid. November 2009 heb ik de Pioneer videorecorder vervangen door een Daewoo SV-834 VHS videorecorder. Deze videorecorder is praktischer in het gebruik omdat deze de meer gebruikelijke VHS videobanden kan afspelen en middels de 'long play' optie de opnameduur kan verdubbelen terwijl het beeld er nog steeds heel mooi uitziet. De Pioneer gebruik ik nog wel eens, alleen wordt die dan even speciaal aangesloten. Het TV-beeld van de videorecorder bekijk ik op mijn TV, en het geluid komt uit de Klipsch luidsprekers. Het stereo geluid via de 5.1 luidsprekers is een echte verbetering, een film of een concert klinkt nu verrassend veel beter dan rechtstreeks via de luidsprekers in de TV.

Ondertussen heb ik mijn oude dvd speler vervangen voor een kleine blu-ray speler voor het afspelen van onder andere dvd's en blu-rays. Dit omdat het videobeeld nog scherper wordt weergegeven op mijn TV.

Dual 1219 platenspeler Dual 714Q platenspeler Ik heb zelf nog een wat oudere platenspeler, deze heb ik al jaren niet neer gebruikt. De oudste is een Dual 1219 platenspeler met een Ortofon VMS 20EO MkII pickup element. De platenspeler zelf heb ik in de zeventiger jaren ooit in een zelfbouw houten kast gekregen. Op een zeker moment lukte het mij de oorspronkelijke behuizing en bijbehorende kap op de kop te tikken. Ik heb voor deze platenspeler een speciale pickup versterker gebouwd. Deze pickup versterker levert een mooi resultaat op, echter er zit wel een verhaal aan vast, lees daarvoor mijn verhaal over de Floria à la maison.

Back to the beginning? Click here.


WelcomeAudioSend messageGuestbookWebsite BlogLinks RSS button

Date: 22 november 2022