Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomWandelenStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Wandelen

Wandelen Ravenstein
Deventer
Zeeland
Provence Ventoux
Reestdal
Drenthe
Eindhoven en omgeving
Amersfoort
Haarlem, Cruquius
Lauwersmeer
Wandelen rond Zegveld
De Oostvaardersplassen
Van Waalre naar Heeze
Tussen Achterveld en De Glind
Nijmegen en de Mookerheide
De Weerribben
De Kennemerduinen
Oostvaardersbos, Kotterbos
Het Naardermeer
Pad in de Zak, Zuid Beveland
De Borkeld
Het Knarbos, Flevoland
Ubachsberg, Limburg
Van Boxtel naar Oisterwijk
De Veluwe
Sierra Nevada
Leeuwarden
Utrecht en het spoorwegmuseum
Goastokpad Pothoek
Kerkepaden en Tichelroutes
Purmerend
Kroondomein Het Loo
Les Ecrins
Den Haag - Scheveningen
Dokkum
Brielle
Sallandse Heuvelrug
Cornwall
Van Lelystad naar Almere
De Dolomieten
Pirineos Aragonés
Wadlopen bij Schiermonnikoog ...
Wandelen in en rond Eindhoven

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 3.235.147.50
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 03 jun 2023 t/m 09 jun 2023

Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

2007-01-27
Wandelen op de Sallandse Heuvelrug, tussen Holten en Nijverdal
Op zondag 27 januari 2007 heb ik met mijn vaste wandelgroep de de Sallands Heuvelrug verkend. Vanaf het station in Rijssen lonkte de Holterberg al naar ons. Alleen had ik niet gekozen voor de NS wandeling. Dus het was een kort moment om even van te genieten. De eerste wandelaars kwamen mooi op tijd aan met de trein, en kort na elkaar kwam de rest ook (met de auto). Eerst koffie drinken in een restaurant bij het station: De Oale Toone. Een nieuw restaurant dat wat moeilijk te vinden was. Een restaurant vinden in Holten was sowieso best lastig omdat de meeste gelegenheden niet voor 12 uur open gaan. Dat gold ook voor De Oale Toone. Het café Bier an Bahnhof dat wel makkelijk was te vinden en op hetzelfde adres zit als De Oale Toone, zorgde ervoor dat we er wat eerder terecht konden. Het is overigens een heel verhaal hoe ik erachter kwam dat De Oale Toone überhaupt bestond. Rond half twaalf konden we naar binnen. Een kleine teleurstelling was dat er (nog) geen gebak beschikbaar was, en de koffie die zou enigszins twijfelachtig zijn geweest. Ikzelf had gekozen voor thee dus ik kan zelf geen uitsluitsel geven over de kwaliteit van de koffie.

Startplek van de wandeling werd de parkeerplaats bij hotel/restaurant Dalzicht en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal. Ik heb vanwege de te verwachten bergen en dalen, gekozen voor de Koningsbeltenwandeling, 14 km. Rond 1 uur zijn we dan echt gestart met de wandeling, en de kinderwagen test. Het was prima wandelweer, en er waren vele hele mooie doorkijkjes te beleven.

Het uitzicht kon wel wat beter, anderzijds de kerktoren van Haarle was goed te zien. Het laatste stukje van de wandeling vond ik overigens ook zeer verrassend. Dit heeft alleen niet de hele groep gezien. De wandelgroep viel namelijk uiteen in drie groepen. Eén groep wilde niet van het mooie uitzicht genieten bij het Heuversveld. De andere groep die gelukkig nog wel de tijd nam om de twee uitzichtspunten te bekijken, viel daarna ook uiteen in twee groepen. Eén groep die rechtstreeks naar de parkeerplaats wilde lopen en de andere groep die gewoon de wandeling wilde uitlopen zoals dat de bedoeling was. De wandeling bleek zeer geschikt voor de kinderwagen, een paar keer zag het pad er wel enigszins zorgwekkend uit.

 Holterberg, 27-1-2008 Holterberg, richting Haarle, 27-1-2008

Voor mij was dit niet het eerste bezoek aan de Sallandse Heuvelrug. Op zondag 20 januari heb ik alvast vluchtig kennis gemaakt met de Holterberg. Enerzijds om te kijken of er geschikte restaurants waren, en anderzijds had ik nog een goede kaart nodig. Toen het even droog leek te worden, heb ik snel mijn wandelschoenen aangetrokken. Ik heb gekozen voor de combinatie van de Numendalwandeling (5 km) met de Holterbergwanderling (4 km). Dat het droog zou blijven, dat was ijdele hoop. Uiteindelijk liep ik de Holterbergwandeling dus omgekeerd, dat was best even lastig met het vinden van het juiste pad. Het was in ieder geval een hele mooie wandeling.

 Holterberg, 20-1-2008 Holterberg, 20-1-2008 Holterberg, 20-1-2008 Holterberg, 20-1-2008

Ik ben overigens nog vaker op de Sallandse Heuvelrug geweest. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik nabij de Holterberg ooit autopech heb gehad. Daar sta je dan met een stel kinderen midden op de hei in de regen. Moeilijk voor te stellen misschien. Niet dat ik er dagelijks kwam, maar toevalling gewoon een keer omdat ik dacht, dat is een leuke route om naar Hellendoorn te rijden. En ook niet omdat ik altijd autopech heb, nee dat was gewoon voor mij de eerste keer in 20 jaar dat ik de ANWB nodig had. De ANWB wilde mij overigens toen niet direct helpen, want de melding dat ik ergens op de weg tussen Holten en Nijverdal zat, vond men te vaag. Achteraf gebeurde dat dus net voorbij de kruising van de Nijverdalse Bergweg en de Bergweg Haarle. Uiteindelijk lukte het mij 'Dalzicht' te bereiken en toen wilde de ANWB wel komen ...

In de oude doos, nou ja, niet zo oud, 2-7-2006, vond ik nog wat foto's met een leuk uitzicht. Dit uitzicht is te zien vanaf de uitzichtspunten nabij het Heuvers Veld (en de minder validen parkeerplaats) aan de Nijverdalse Bergweg.

 Holterberg, richting Borne, 2-7-2006 Holterberg, richting Rijssen, 2-7-2006 Holterberg, richting Deventer, 2-7-2006 Holterberg, richting De Luttenberg, 2-7-2006
Datum=2007-01-27

Terug naar het Begin of terug naar het gekozen
onderwerp: Wandelen op de Sallandse Heuvelrug?


WelkomWandelenStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 2007-01-27