Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Foto's
Weetjes
Audio
Software
Wandelen


Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 44.192.254.173
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Please type over
Land informatie van bezoekers, 26 sep 2023 t/m 02 oct 2023

Website Blog van de auteur

Toon de berichten 11 t/m 20 (totaal=130)
[2014-07-06 23:22:59] De afgelopen maanden stonden in het teken van een nieuwe keuken en nieuwe vloerbedekking. De afgelopen weken stonden in het teken van aardbeien en zwarte bessen, oftewel zelf lekkere eigen jam maken. Dit betekende helaas dat de weblog wat is verwaarloosd. Nu het weer wat achter blijft bij mijn verwachtingen, heb ik weer even tijd voor de weblog en de website. Onder andere het onderwerp thuisnetwerk is geactualiseerd. Binnenkort hoop ik iets te schrijven over Windows 8.1, ik heb sinds kort een 32 en 64 bits versie draaien. Mijn huidige computer draait nog wel op Windows 7, maar sinds kort is deze ook 64 bits geworden. Dit betekende na vijf jaar een stevige opruiming in de software, de computer kan bijna alles weer. Niet alle oude software heb ik teruggezet omdat de soms vrij oude software niet meer goed werkte, zoals Adobe Photoshop 7, Adobe Reader en Frontpage. Zo nu en dan komt er wel een nuttig programmaatje bij maar het valt op dat steeds vaker crapware verborgen wordt in leuke software. Gelukkig heb ik ook tijd gehad voor andere leuke dingen. Zo heb ik meegedaan met de Almeerdaagse. Zo nu en dan heb ik plantjes bekeken en gefotografeerd. Bijgaand een bloempje van Rucola gefotografeerd met mijn mobiel, onder vrij ongunstige omstandigheden. Het resultaat mag er zijn.

[2014-02-02 21:56:01] Ik heb veel tijd kunnen besteden aan Windows 8. Ik vind Windows 8 met touchscreen heel prettig en snel in het gebruik. Het oude vertrouwde desktop gebruik mis ik wel en ik vraag me af waarom dit bijna onmogelijk is gemaakt. Ik geef toe, er zijn wel meer handelingen nodig om een programma te starten, ook wordt het instellen van specifieke onderdelen wel een beetje erg moeilijk gemaakt ... Ik doel dan bijvoorbeeld op het instellen van een UPC WifiSpots of het opstarten van een simpel programma. Mijn website statistieken geven aan dat Windows 8 nog steeds niet echt op gang is gekomen. Windows XP en Mac OS lijken op dit moment populairder dan Windows 8 ... Gelukkig heb ik ook tijd gehad voor andere leuke dingen, zoals het testen van mijn nieuwe macroflitser, zie bijgaande foto en een bezoek aan het winterse spoorwegmuseum.

[2013-12-13 22:48:12] De winter is in aantocht, dat betekent meer binnen dan buiten zijn. Dus heb ik een aantal klusjes weer opgepakt. Zoals een nieuwe accu proberen te kopen voor een wat oudere laptop, geheugen uitbreiden voor een laptop. Een vervangende accu lijkt tegenwoordig groter te worden dan de laptop zelf ... Verder ben ik nagegaan waarom Veronica HD onzichtbaar blijft, dit bleek uiteindelijk veroorzaakt te worden door een (verouderde) antenne wandcontactdoos. Ik wilde ook met de tijd meegaan door op zoek te gaan naar een interessant telefoon toestel en abonnement. Dit betekende puzzelen met mobiel internet en kennis maken met Windows Phone en Android ... Het ideale telefoon toestel en abonnement heb ik nog niet gevonden. Vaak is de maandprijs wel ok maar is buiten de bundel bellen of internetten best prijzig. Mijn voorkeur voor prepaid internet is behoorlijk afgenomen doordat voor mobiel internet de kosten hoger uitvallen dan verwacht. Natuurlijk heb ik ook tijd gemaakt voor leuke uitstapjes zoals zandsculpturen bekijken in Valkenburg, een rondvaart maken in Leiden, vliegenzwammen zoeken in Almere en Glow beleven in Eindhoven. Dit alles betekent in ieder geval weer extra informatie voor mijn website.

[2013-10-22 22:21:09] De herfst is weer begonnen en dat betekent weer kleurrijke natuur om van te genieten. Bijgaand een leuke foto van een paddenstoel die ik tegenkwam op een van mijn wandelingen. De zomerperiode was ook heel mooi. Ik heb vele mooie wandelingen en fietstochten kunnen maken. De zomer was ook zonnig genoeg voor veel lekker fruit. Het is me zelfs nog gelukt om een paar potten lekkere bramenjam te maken. Zo nu en dan vuilnisbakken van McDonalds kunnen testen, ik begin me af te vragen of een aantal wel geschikt zijn om afval in te doen. Zo nu en dan heb ik tijd gemaakt voor de computer. Het moeilijke reparatiewas toch wel de dansende toetsen op een laptop stil te laten staan. De Thuisnetwerk en Weetjes onderwerpen zijn weer ververst. Er is oa informatie over Windows 8 en 8.1 toegevoegd, een OS dat alleen geschikt is de wat moderne computers die best 10 jaar oud kunnen zijn ...

[2013-03-20 23:08:12] De afgelopen maand heb ik een aantal Thuisnetwerk en Weetjes onderwerpen ververst. Binnenkort volgt er mogelijk nog iets over met mobiel internet op de PC en veel gepuzzel met een Fritz!Box modem/router. Dat zal zeker nog wat kopij op gaan leveren ... Verder heb ik tijd gemaakt voor wat teken en schilder activiteiten middels een schildercursus. Vanaf deze week is er een expositie waarin de drie meest recente werken van mij zijn te zien tezamen met werken van andere cursisten.

[2013-02-15 23:30:31] De maand januari stond in het teken van Windows 8 en Bluray. Ik wilde al een tijdje experimenteren met Windows 8 en de resultaten vond ik veelbelovend. Wel iets teveel geschikt voor de tablet. Gelukkig was er Classic Shell om Windows 8 desktop vriendelijk te maken. Bluray ziet er schitterend uit alleen houd de bijbehorende software niet oude technologie zoals VGA. Gelukkig bestaat er VLC zodat ik mijn KVM switch kan blijven gebruiken.
Interessant is dat media streaming opvallend veel gelezen wordt, veel meer dan de overige thuisnetwerk onderwerpen. Opvallend is ook dat veel lezers geinteresseerd zijn in het onderhoud en reparatie van PCs. De overige onderwerpen trekken ook veel lezers, ik ontvang er regelmatig vragen over! De laatste vraag had betrekking op de wandelpagina. Oh ja, zo nu en dan maak ik tijd voor een uitstapje, onlangs heb ik de ijsbeelden in Zwolle bekeken, zie foto. Het zou wel toeval zijn geweest, zowel buiten al binnen was het toen erg koud.

[2012-11-21 23:22:53] De scanner informatie heb ik vernieuwd. Een kennis van mij bleek in het bezit van een Reflecta X4 scanner. De resultaten mogen er zijn! Dit wel na enige kleurcorrectie ... Mijn recente ervaringen met verbeteringen aan mijn thuisnetwerk heeft nieuwe inspiratie opgeleverd voor de site. Door wat ontvangst problemen ontdekte ik dat de wereld om mij heen nu wel heel erg vol zit met Wi-Fi signalen. Oh ja, ik ontvang nog steeds heel veel vragen en blije reacties per e-mail. Werkt het gastenboek soms niet? Onlangs ontving ik echter ook een reactie van een ontvreden bezoeken, mijn website zou teveel informatie geven ...
Gelukkig heb ik ook nog tijd gehad voor het echte werk, zie bijgaande foto. Dit gadget is een vogeltje dat de hele dag zeer regelmatig staat te kwetteren. Het enige probleem was dat het vogeltje alleen geluid zou moeten maken wanneer de potgrond droog is. Tja, tijd voor een onderzoek ... en wat bleek, de vogel blijkt zelf nogal gevoelig voor vocht, ik vraag me af of de makers wel eens een bloembak hebben gezien.

[2012-09-11 11:02:49] Na vele drukke en interessante bezigheden weer een kleine update. Ik heb de afgelopen maanden veel gedaan, zoals diverse musea bezoeken en half Nederland te doorkruisen. Uiteraard heb ik de Floriade bezocht om de earthwalk te ervaren. Ik heb wel gewacht tot de avond want anders leek die rij wachtenden zo lang. Het was een dag genieten van veel cultuur en kleurrijke bloemen. De afgelopen dagen heb ik trouwens veel tijd besteed aan het installeren van de UPC mediabox en de nieuwe modem. Aanleiding was toch een ietwat hoge telefoonrekening. Een aanpassing was mogelijk maar dan moest ik wel digitale TV erbij nemen. Dit was inclusief een aantal HD TV zenders dus dat leek me wel wat. Uiteindelijk behoorlijk wat tijd besteed aan een coax steker die onvoldoende klemde en een TV splitter die kennelijk geen TV signaal verdeelde. Gelukkig bleken de oude coax kabels prima in orde en kreeg ik alles goed werkend. Binnenkort volgt er nog wel een herinrichting van mijn thuisnetwerk om zo de bekabeling te optimaliseren en de maximum netwerk snelheid goed te kunnen benutten. Via de website ontving ik de afgelopen maanden nog steeds diverse vragen over met name het thuisnetwerk, scanners, wandelen en audio. De meeste website bezoekers zijn vooral geinteresseerd in het thuisnetwerk, het aansluiten van audio apparatuur op de computer en in computer onderhoud ... Geen volledige overeenkomst, echter de website lijkt duidelijk in een behoefte te voorzien.

[2012-04-11 23:30:05] Oeps zes maanden geen nieuws ... het is niet zo erg als het lijkt. Ik besteed momenteel meer vrije tijd aan vrijwilligerswerk, fietsen, wandelen en musea bezoeken dan aan mijn website. Daarmee krijg ik wel meer ideeŽn voor de website. Zoals de foto laat zien heb ik onlangs heb Beeld en Geluid museum bezocht. Mijn fiets heeft de afgelopen tijd veel reparaties ondergaan. Het oplossen van een piepje is kennelijk of heel erg moeilijk of big business. Uiteindelijk was een nieuwe Nexus naaf de oplossing. Kennelijk gaan die dingen vaak nog geen 10 jaar mee ... In ieder geval is mijn fiets nu weer prettig stil :).
Ondertussen zijn er wel een aantal veel gelezen Weetjes en Thuisnetwerk onderwerpen vernieuwd ...

[2011-09-18 17:22:53] Drie maanden geen nieuws ... dat betekent niet dat er niets is gedaan. Het meeste werk had betrekking op de statistiek. De meeste bezoekers van deze site maken inmiddels gebruik van Windows 7 (in plaats van XP). De meest populaire webbrowser is voor alsnog Internet Explorer 8. Binnenkort komt daar mogelijk verandering in want het gebruik van Internet Explorer 9 neemt snel toe. Verder is er wat tijd gestoken in spamming wat helaas zo nu en dan is te zien in het gastenboek.
In de pijplijn zitten nieuw fotomateriaal van Almeerese flora en fauna, nieuwe wandelingen in Drenthe en Zeeland en tot slot kunst in Den Haag en Amsterdam.
De afgelopen maanden stond trouwens in het teken van regen, regenbogen, behangen, vuinisbakken en het vullen van jampotten met diverse soorten fruit. Het halve potje Markelose bramenjam en de potten Almeerse appelmoes smaakte uitstekend. Vanwege het weer heb ik voor de weblog foto een fraaie regenboog uitgekozen!
En wat was er mis met mijn vuilnisbak? Nou, vorige week werd ik verrast met rottend afval van onbekende herkomst in mijn vuilnisbak. Binnen een paar dagen was de inhoud van de bak onherkenbaar veranderd in een maden kweekbak. En wat een stank kwam er uit die bak! Het is de eerste keer in 23 jaar dat ik het nodig vond om mijn vuilnisbak schoon te maken. Uiteraard bleek de buitenkraan toen defect dus ik had er gelijk nog een extra klusje bij.

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ]

Terug naar het Begin.


WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button