Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Foto's
Weetjes
Audio
Software
Wandelen


Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 44.192.254.173
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Please type over
Land informatie van bezoekers, 26 sep 2023 t/m 02 oct 2023

Website Blog van de auteur

Toon de berichten 41 t/m 50 (totaal=130)
[2009-10-26 14:23:45] De wandelpagina is inmiddels uitgebreid met de eerder genoemde wandelingen. Ook is de informatie op de scannerpagina iets aangepast en dat leidde me naar het volgende verhaaltje.
Tijdens mijn diverse bezigheden bleek dat ik toch wel veel moeite heb om afstand te doen van oude spullen. Zo had ik tot voor kort nog een doka en een drietal oude fototoestellen met verschillende lenzen. Met veel weemoed denk ik terug aan het plezier dat ik had om foto's te maken met zo'n oud fototoestel tijdens mijn uitstapjes. En daarna had ik minstens zoveel plezier in de doka om de foto's zelf af te drukken. Dat waren nog eens tijden. Sinds zes jaar fotografeer ik digitaal en daarmee zijn al die oude spullen dus overbodig geworden ... Sinds kort is daar mijn twaalf jaar oude scanner bijgekomen want ik heb een nieuwe scanner. Die nieuwe scanner levert nog betere foto scans en daarbij kan die scanner ook dia's of negatieven inscannen. Een manusje van alles dus die de weemoed naar vroeger nog iets verzacht.

[2009-10-03 13:33:18] De wandelpagina is uitgebreid met een foto verslag over wandelen in het Fluitbos en het Kotterbos in Almere. Er staan nog meer wandelingen in de pijplijn, zoals wandelen in de Kennemerduinen, wandelen in Nijmegen en op de Mookerheide, wandelen in de Weerribben en tot slot wandelen in Leeuwarden en Utrecht.
Ik heb de afgelopen maanden vele leuke dingen in en buiten Almere gezien en gefotografeerd. Meestal zijn die leuke dingen te koppelen aan een activiteit zoals wandelen. Maar vaak ook weer niet en dan doe ik met die ene leuke foto dus meestal niks. Ik fiets bijvoorbeeld regelmatig tussen Almere en Naarden-Vesting. Dan levert nogal eens leuke uitzichten op over het IJmeer of over Almere doordat het zonlicht het onderwerp steeds weer anders laat uitzien. Vaak zijn er ook leuke planten en dieren te vinden! Het probeel met dieren, meestal insecten, is dat die nogal eens langs de lens van mijn camera lopen en zijn die zijn mij vaak te snel af. Maar leuke dingen zie ik dus ook gewoon bij huis. Bijna twee weken geleden ontdekte ik, tijdens het schilderen, een klein geel bloempje in mijn voortuin. Deze stond nog mooi open toen ik die wilde gaan fotograferen. Hoewel ik dit bloempje bijna direct heb gefotografeerd, vond het plantje het kennelijk toch te donker worden en ging dus al sluiten. Omdat dit bloempje slechts een halve centimeter groot was, was dit bloempje voor mij dus wel een echte uitdaging! Het fraaie resultaat staat hiernaast ...

[2009-08-27 15:31:40] De wandelpagina is uitgebreid met een korte beschrijving van de Naardermeer wandeling. Verder zijn er een aantal kleine veranderingen aan de website aangebracht. Ik wil er dit keer een klein verhaaltje bijvoegen want de informatie die hier staat zou anders niet leuk genoeg zijn:
Laatst was iemand vol over pluimenbollen. Je denkt dan, wat is daar nu interessant aan. Tja, daar kunnen grappen over worden gemaakt, want pluimenbol klinkt best wel grappig. Waarom dat woord? Tja, een kennis van mij heeft onlangs haar gezin uitgebreid met een klein keeshondje. Dat is een echt schatje om te zien, en erg enthousiast en zeer ontdeugend! Gekscherend kreeg ze de naam pluimenbol. Tja, zo nu en dan fiets ik door Almere en door hoor je wel eens wat. Bijvoorbeeld: wat een mooie pluimenbollen! Huh, waar heeft ze het over? Even stiekem opzij kijken, ik zie fraaigekleurde bloeiende distels, ik zie uitgebloeide distels en paardebloemen, ik denk, zou ze dat bedoelen? Zo bijzonder is dat toch niet. Ik kijk nog wat beter, ik zie een fraaie gele morgenster. Oh, die is inderdaad heel erg mooi ... en ja hoor, daar is ook die fraaie pluimenbol ...

[2009-08-02 19:46:27] De afgelopen weken is de scanner pagina aangepast. Er is informatie over de Epson Perfection 3170 toegevoegd. Dit is een flatbed en dia/negatief scanner in één. Dat had ik nog niet eerder getest. De resultaten vond ik zeer verrassend. Verder heb ik kleine aanpassingen op de audio pagina gemaakt.

[2009-07-19 18:08:33] Ik heb gisteren 6x6 z/w negatieven met een oude scanner proberen in te scannen. Het was een Artec Scanrom 4E die alleen te gebruiken is met Windows 95/98. De resultaten vielen niet mee. Het negatief bleef niet op dezelfde plek liggen. Ik dacht dat een kartonnen malletje wel zou werken, nou niet dus, de scan bleef wit. Toen een doorzichtige malletje gemaakt, en dat leverde wel een resultaat op. Helaas was de helderheid en contrast niet optimaal dus het resultaat was na correctie ... nog steeds bagger. Toen uit nieuwsgierigheid heb ik iets heel anders gedaan, ik heb het negatief gefotografeerd. Daarbij had ik mijn Bureaublad wit gemaakt en het negatief er tegenaan gelegd. Dat resultaat zag er uit als een krantenfoto, en qua helderheid en contrast was het resultaat een stuk bruikbaarder. Maar ja, met puntjes kan ik ook niet zoveel. Het negatief op grotere afstand van het scherm, dat gaf een veel beter resultaat!

[2009-07-13 17:06:15] Er zijn twee nieuwe wandelingen toegevoegd, zoals de (bijna)jaarlijkse Den Haag-Scheveningen wandeling. Dit keer was er veel te zien, niet alleen de sculpturen op Lange Voorhout maar ook zandsculpturen op het Buitenhof en fraaie uitzichten aan de kust en tot slot Madurodam. Verder heb ik een beschrijving van de Knarbos wandeling bij Lelystad toegevoegd.

[2009-07-03 10:10:11] Er is weer een wandeling bijgevoegd: Pad in de Zak. Tijdens de wandeling kwam ik nog een opvallende vlinder tegen, zie foto. Ik heb de afgelopen weken kennis gemaakt met Windows 7. Dat ziet er leuk uit. De Media Center functionaliteit, met name de zender volgorde, lijkt makkelijker in te stellen. Opvallend is dat de prestatie index verschilt van Windows Vista, sommige prestaties, zoals geheugen en 3D lijken hoger uit te vallen. Binnenkort schrijf ik daar vast nog wel wat over.

[2009-06-21 13:22:28] De wandelpagina is uitgebreid met de Ubachsberg wandeling en wandelen op de Borkeld. Afgelopen week zag ik nog iets leuks in Almere, namelijk een brede wespenorchis zonder bladgroen.

[2009-06-14 15:29:46] Ik heb kleine wijzigingen gemaakt op een aantal audio pagina's. De afgelopen week wel weer leuke natuurfoto's gemaakt. Binnenkort komen deze ook op de website.

[2009-06-03 16:10:42] Het is lang stil geweest ... De afgelopen weken genoten van de natuur en ik heb veel gewandeld. Niet alleen in Almere, maar ook in de omgeving van Lelystad en Heerlen! De bijgevoegde foto laat een beestje zien die ik toevallig zag nabij de Oostvaardersplassen. Er is een artikel over de bouw van een PC luidsprekerset toegevoegd. Het zijn weliswaar geen piepkleine luidsprekerboxjes geworden, maar toch is het fraai, compact en goed klinkend setje geworden. Inmiddels is de wandelpagina ook weer wat aangepast.

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ]

Terug naar het Begin.


WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button