Language: NL or EN
Mode: PC, Tablet, Mobile or TV
pcpret.nl: hiking, photography, audio and computer!
WelcomeSend messageGuestbookWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Welkom

Hobbies, bezigheden
Thuisnetwerk
Foto's
Weetjes
Audio
Software
Wandelen

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 34.229.63.28
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Country information of visitors, 23 nov 2023 till 29 nov 2023

Website Blog van de auteur

Toon de berichten 1 t/m 10 (totaal=130)
[2020-11-02 17:07:39] De website is nog steeds in onderhoud. Inmiddels is de meeste informatie gelukkig wel weer online. De stap naar verbeterde bescherming (https:// oftewel het slotje) leverde meer werk op dan ik had gedacht. Het gastenboek kan nog geen nieuwe berichten plaatsen.

[2020-06-11 00:00:00] Mogelijk dat jullie het al gemerkt hebt, de website was een week onbereikbaar. Ik ben overgestapt op een andere provider, maar de impact was wat groter dan ik had verwacht. De website draait vanaf vandaag weer met de basis functies.
De bijzondere functies leveren veel extra werk op omdat de site geschikt gemaakt wordt voor PHP 7.3 en de nieuwste MARIADB. Dit betekent dat er nog veel werk verzet moet worden om een en ander goed te laten werken, mijn dank aan WAMP want hierdoor kon ik al veel problemen vooraf oplossen! Ondanks dat de website al ruim 10 jaar nagenoeg probleemloos functioneerde betekent dit kennelijk niet dat er geen (verborgen) problemen zijn.

[2019-12-14 21:09:54] Na een lange stilte wil ik jullie graag wat vertellen over mijn recente activiteiten. Ik heb de afgelopen jaren veel fotoboeken gemaakt. Mijn conclusie is dat het best lastig is om een goed resultaat te krijgen. Kennelijk maakt een fotoboek met onbewerkte foto's de meeste kans omdat er dan niks aan de kleuren is gewijzigd. Maar ja, ik vind de foto's vaak te donker en de kleurweergave is soms verre van realistisch. Wat zijn jullie ervaringen?
Het is nu bijna kerst en voor het eerst na 2 jaar heb ik weer kerstversiering en verlichting. Hierbij ik ook mijn 2 jaar geleden aangeschafte bouwval weten te repareren.
Deze bouwval had ik als nieuw en werkend gekocht. Maar ik mocht die pas een week later ophalen. Toen bleek deze helemaal niet te meer werken en alle gelijmde onderdelen bleken er af te vallen. De lijmresten leken veel op verdroogde siliconenkit. Ik dacht dit wel eventjes te kunnen repareren. Achteraf gezien klopte dat ook wel. Er bleek een asje muurvast te zitten waardoor de kleine elektromotor zijn werk niet kon doen. Gezien de moeite die ik heb gehad om die as los te krijgen denk ik toch echt dat ik willens en wetens een defect exemplaar heb gekregen want een asje gaat niet zomaar vastlopen. De los geraakte onderdelen heb ik vastgezet met montagekit, een goede lijm zolang er geen water in de buurt is.
De website heeft het afgelopen jaar wel verschillende aanpassingen ondergaan. Vooral kosmetische aanpassingen vanwege een nieuw besturingssysteem of een nieuwe Windows versie. Verder ook aanpassingen vanwege verouderde teksten door de komst van nieuwe PC technieken.

[2018-03-05 14:21:29] Dankzij het koude weer van de afgelopen dagen heb ik weer tijd voor een korte blog. Ik heb kunnen experimenteren met een aantal wat oudere Intel CPUs zoals de E5450, Q6600 en de E7200. Deze oude generatie is nog tot veel in staat. Ondertussen heb ik ook mijn eerste ervaringen opgedaan met een i5 desktop. De resultaten zijn veelbelovend en nu door sparen voor een betere inhoud want heel erg goedkoop is de nieuwe snelheid helaas (nog) niet. De wesbsite heeft een aantal kleine updates ondergaan. Verder heb ik de reCaptcha aangepast en kunnen er nu weer berichten naar mij worden verstuurd. Vanwege het winterse weer heb ik gekozen voor een winterse foto gemaakt tijdens een van mijn winterse wandelingen.

[2017-07-31 23:41:21] De website heeft last van hack pogingen die lijken te leiden tot overmatig dataverbruik. Dat betekent dat het Gastenboek en de Bericht verzending tijdelijk zijn uitgeschakeld. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Ondanks dit alles heb ik ook dit jaar weer lekkere jam kunnen maken van rode bes, zwarte bes en bramen. Tijdens een van mijn wandelingen ook iets opvallends gezien: een inktvis zwam ...

[2017-02-02 23:02:38] Na meer dan een jaar weer wat rust gevonden om een stukje te schrijven. Al een tijdje was ik op zoek naar een Dab+ radio en vandaag was het zover, ik heb er nu eentje in huis. Het verschil tussen FM en Dab kwaliteit is hoorbaar groot, ik hoor weer gewoon muziek in plaats van geluid dat gevuld is met ruis. De bediening van mij apparaat is nog wel even afzien want de handleiding beschrijft bijvoorbeeld niet hoe de zenders opgeslagen kunnen worden. Met wat puzzelen verwacht ik daar wel uit te komen.

[2015-12-21 13:49:31] De afgelopen weken heb ik binnenshuis veel werk verzet, de woonkamer is nu weer bewoonbaar. Een nieuwe schutting in mijn tuin en ik heb een schuurwand vervangen. Tussendoor heb ik regelmatig gewandeld en heb ik kunnen genieten van onder meer de paddenstoelen die er dit najaar weer mooi bij stonden. Het bijzondere is de paddenstoelen er nu nog steeds mooi bij staan. De afgelopen maanden heb ik vrij veel tijd besteed aan Windows 10. Een mooi besturingssysteem die gelukkig overweg lijkt te kunnen met vertrouwde software uit de Windows 7 periode. De afgelopen weken heb ik wel veel vragen gekregen over lastige updates met betrekking tot Windows 10. Bijgaande foto laat zien dat eenvoudige dynamo lampen niet zo degelijk zijn als ze soms lijken. Dit exemplaar kon nog wel gerepareerd worden maar veel schroefjes waren los getrild.

[2015-09-01 23:09:07] Het weer is de laatste tijd wat minder, dus ik heb wat meer binnen gewerkt en opgeruimd. Tijdens het opruimen kwam ik weer wat leuke dingen tegen en in voor dat ik het wist, was ik weer aan het programmeren. Het zou toch mooi zijn dat ik de eerder gekochte spullen nu eens echt ga gebruiken. Dit heeft ondertussen een nieuw onderwerp opgeleverd in het onderdeel software: Digital TV DVB-C/S. Verder heb ik ervaring opgedaan met Windows 10, ik heb nu twee computers van 8.1 op 10.0 gebracht. Hoewel Windows 10 de grote verbetering zou moeten worden, kan ik dat nog niet echt ontdekken. Windows 10 werkt best aardig, maar ik zie dubbel wanneer ik op de Startknop klik. Het metro scherm mis ik en die tablet optie kan helaas alleen aangezet worden. Ik ben inmiddels gewend geraakt aan Windows 8.1 en ik mis toch echt de 8.1 optie binnen Windows 10. De afgelopen weken een aantal keren lekker gewandeld, onlangs een wandelbezoek gebracht aan Texel en de bijgaande foto heb ik gemaakt op een bekende kerktoren in Maastricht.

[2015-07-24 14:47:40] Niet echt weer voor mijn blog, alleen wordt het wel weer tijd om wat te schrijven. Ik heb de afgelopen maanden veel gewandeld en gefietst en vakantie genomen. Ik heb oa Den Haag, Rotterdam, Marken en Leeuwarden bezocht. Verder ben ik een aantal dagen in België en Frankrijk geweest. Ik heb veel gezien waaronder de kolibrie vlinder (zit die dan nooit stil?). De maand juli stond al in het teken van aardbeien en zwarte bessen, daar kan ik dan rode bessen aan toevoegen. Al met al was het een goed jaar voor jam en sap. Vandaag heb ik de laatste kast in de keuken geplaatst. Er was nog net 20 cm ruimte voor een leuk Ikea kastje dat me een stuk praktischer leek dan wat de keuken bouwer uiteindelijk had bedacht: een saai plankje. Hoewel de kampioen in keukens had beloofd alles prima in orde te maken, vind ik toch wel dat dat mij heel veel moeite heeft gekost om daar enigszins in de buurt uit te komen. De foto toont een ventilator afvoer die ik maar met een stok of een hoge sprong maar moest sluiten. Vandaag de tijd genomen het probleem randje weg te schaven, hopelijk helpt dat. Verder gemerkt dat geavanceerde scharnieren die automatisch de koelkastdeur zouden sluiten dit evenmin doen. Tot slot heb ik tijd gehad om kleine aanpassingen aan de website te maken, met name de pc en netwerk informatie is regelmatig aangepast. En om nog even terug te komen op het bandrecorder probleem van de vorige keer, de oplossing was om de tape om te draaien, om een of andere reden was de voorzijde de achterzijde geworden ...

[2014-11-09 14:02:55] Het is weer herfst en dus zou ik wat meer tijd hebben voor de weblog. Nou dat valt best tegen. Zo nu en dan lekkere appelmoes maken van moeders goudreinetten, zoeken naar paddestoelen in de Almeerse bossen, de tuin winterklaar maken, tja en dan nog mijn woonkamer op orde brengen. Als interessant tussendoortje ontving ik vragen over bandrecorders. Iemand had problemen met opnemen, nou dat klopte ook wel. Na controle bleek de bandrecorder eigenlijk helemaal ok, alleen opnames maken dat lukte niet tot dat de bias naar de opnamekop fors werd verhoogd. Voor de woonkamer moest ik een creatief idee verzinnen om mijn TV en radio goed aan te sluiten met zo min mogelijk zichtbare bekabeling. Dat was best lastig, het basis idee was om vier inbouwdozen te gaan gebruiken, waarvan twee voor de TV en radio. De F-connector splitter bleek inclusief bekabeling te groot om in te bouwen. Toen bedacht ik me dat ik ook een TV-Radio contactdoos geschikt kon maken omdat daar vaak ook een kabel splitter in zat. Dus aan de slag, het schemaatje uitgetekend en ik zag dat verwijdering van het radiodeel en het leggen van een draadje het gewenste resultaat zou gaan opleveren. Tja, best lastig om zoiets los te maken en weer dicht te maken, maar het is gelukt. Het resultaat was zelfs nog wat beter dan de oplossing met de F-splitter. Bijgaand nog een een foto van een knotszwammetje ...

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ]

Back to the beginning? Click here.


Send messageGuestbookWebsite BlogLinks RSS button