Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Audio overzichts pagina

Platenspelers
De pickup versterker Floria à la maison
Zelfbouw PC luidsprekerset
Wintech luidsprekerset
Soundworks 2.1
Philips MMS203
Mission 710 reparatie
Labtec LCS-2408 subwoofer
HK695 luidsprekerset
Philips DSS350, DSS370
Afstandsbediening
Bandrecorders
Alles over surround
Audio op de PC
Audiorestauratie
MP3 muziek
Audio in mijn huiskamer
Van LP naar CD
Audio in de huiskamer
Audio overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 34.229.63.28
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 23 nov 2023 t/m 29 nov 2023

Afstandsbediening voor audio (+ pc en video) apparatuur

Toon de berichten 1 t/m 4 (totaal=4)

Inleiding, 2012-11-052012-11-05
Inleiding
De afstandsbediening is onnmisbaar gewoeden bij de bediening van de hedendaagse audio, video -en computer apparatuur. Vanaf de bank allerlei verschillende apparaten bedienen zonder na te denken welke afstandsbediening nodig is en/of welk knopje ingedrukt moet worden, dat lijkt zo nu en dan een nachtmerrie scenario ...
In april 2009 heb ik als oplossing de Logitech Harmony 555 aangeschaft. Ik heb juist die gekozen omdat ik voor een kennis de Logitech Harmony One had ingesteld. Ik vond dat die afstandsbediening niet aan mijn verwachtingen voldeed. Met het kleuren display was onvoldoende mogelijk. Verder vond ik het programmeren van de Logitech Harmony zwaar tegenvallen. Het was soms echt puzzelen om een apparaat te bedienen, met name het aan/uit zetten van een apparaat vond ik een ramp. Het meest ideale is of een apparaat nog zelf aan/uit te zetten dan wel aparte opdrachten te hebben voor het aan/uitzetten van een apparaat. Van sommige apparaten, zoals mijn nieuwe TV bleek de opdrachtenset niet compleet en ook nog niet goed te werken.
Na 3 jaar wilde ik een nieuwe poging doen om de mijn Harmony 555 anders in te delen. Dit was voor mij zeer praktisch nadat ik digitale TV had genomen van UPC en een blueray speler had aangeschaft. Ik zat ondertussen namelijk weer tegen 4 afstandsbedieningen te kijken.

Datum=2012-11-05

Logitech Harmony 555, 2012-11-052012-11-05
Logitech Harmony 555
In april 2009 heb ik de Logitecht Harmony 555 afstandsbediening aangeschaft omdat ik er vrij zeker van was dat deze afstandsbediening over voldoende functionaliteit beschikte. Ik kon 15 verschillende apparaten bedienen en ik kon tenminste 10 activiteiten aanmaken. Dat leek mij en lijkt mij meer dan voldoende. Juist die activiteiten daar zijn de voor -en nadelen van het aan en uitzetten van de apparaten merkbaar. Dat gaat gewoon regelmatig mis. Maar goed het wisselen van apparaat om een specifiek apparaat te kiezen om die te bedienen of om de juist afstandsbediening ergens in de woonkamer te zoeken, tja, geef mij dan toch maar die Logitech Harmony.
In oktober 2012 heb ik mijn afstandsbediening volledig opnieuw ingedeeld. Ik ontdekte een Philips TV die een over een aantal ontbrekende opdrachten beschikte die bruikbaar waren voor mijn TV. Echter, hoe krijg ik die in mijn afstandsbediening? Uiteindelijk heb ik gekozen voor de goedkoopste Logitech Harmony die ik kon vinden, een Logitech Harmony 300. Na enig puzzelen, had ik de ontbrekende en/of foute TV opdrachten opnieuw geprogrammeerd en kon ik veel makkelijker de TV en de randapparatuur bedienen omdat ik nu oa de juiste TV ingang goed kon instellen. De Logitech Harmony 555 werd hierdoor een stuk bruikbaarder voor mij.

Datum=2012-11-05

Logitech Harmony 300, 2012-11-052012-11-05
Logitech Harmony 300
De Logitech Harmony 300 heb ik aangeschaft omdat ik mijn Logitech Harmony 555 wilde voorzien van nieuwe TV opdrachten. Die opdrachten stonden niet (goed) in de Logitech database. Nadat dat gelukt was, merkte ik dat een extra afstandsbediening best handig was om een apparaat snel uit te zetten zonder de Logitech Harmony 555 anders in te stellen. Een grote beperking van de Harmony 300 is dat deze slechts 4 apparaten aan kan. Verder beschikt de Harmony 300 eigenlijk maar over 1 activiteit (Watch TV=TV kijken). Die activiteit kan overigens wat vrijer gekozen worden. Door zijn eenvoud is deze afstandsbediening wel wat gebruikersvriendelijker doordat er minder mogelijkheden zijn. De gebruikerssoftware is wel totaal anders. Deze afstandsbediening moet gebruikt worden via een webinterface van myharmony.com. De webinterface vind ik best wel verwarrend. Uiteindelijk lukte het mij om de afstandsbediening goed in te stellen.

Datum=2012-11-05

2012-11-05
Media Center PC
De Logitech Harmony 555 of Harmony One zijn ook erg geschikt om een Media Center PC aan te sturen. Zeker in de huiskamer is dat een voordeel omdat het daar ook weer een afstandsbediening scheelt. De afstandsbediening kan ik gebruiken als Media Center afstandsbediening. Hierdoor kan de computer makkelijk bediend worden om een dvd af te spelen en te bekijken of een opgenomen film op TV te bekijken. Meer over mijn ervaringen met een Media Center PC zijn elders op deze website terug te vinden: Weetjes.

Datum=2012-11-05

Terug naar het Begin of terug naar het gekozen
onderwerp: Afstandsbediening voor audio (+ pc en video) apparatuur?


WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 2012-11-05